De 9 meest opwindende auto onthullingen van 2024.

29.08.2024

Dit jaar was een goed jaar voor de autowereld. Tal van fantastische nieuwe modellen die ons hart sneller doen kloppen (sommige meer dan de andere :')). Binnenkort kom jij ze misschien tegen bij Powercars?

1. BMW X2

De nieuwe BMW X2, onthuld begin 2024, heeft een volledige make-over gekregen en is nu sportiever en dynamischer dan ooit tevoren. Naast de nieuwe plug-in hybride en volledig elektrische iX2-versies, heeft BMW ook wat leuke extra’s toegevoegd, zoals een verlichte grille die vooral ‘s nachts indruk maakt. Voor de liefhebbers van personalisatie: je kunt zelfs kiezen voor een optionele "Express Yourself"-verlichting waarbij de grille in verschillende kleuren oplicht. De X2 is perfect voor wie van een statement houdt, met een startprijs rond de €45.000. Hij rolt eind 2024 de showrooms binnen.

2. Audi A6 Sportback e-tron

Audi’s A6 Sportback e-tron werd in de lente van 2024 gepresenteerd en is een lust voor het oog – en voor je portemonnee als je kijkt naar de potentiële besparingen aan de laadpaal. Met een actieradius tot 700 kilometer kun je van Brussel naar Parijs rijden en nog genoeg batterij overhouden voor een omweg naar de Champ de Mars. Wat dit model uniek maakt, is de toevoeging van geavanceerde zonnecellen op het dak, die helpen om de auto zelfs tijdens het rijden een beetje op te laden. Deze elegante elektrische sedan begint rond de €70.000 en komt in de tweede helft van het jaar op de markt.

3. BMW M5 Touring

De BMW M5 Touring is eindelijk terug, en autoliefhebbers kunnen hun geluk niet op. Dit beest, onthuld tijdens het Goodwood Festival of Speed, biedt meer dan 600 pk dankzij een 4.4-liter V8-motor, maar blijft toch een praktische gezinswagen. Wat je misschien niet wist: deze nieuwe M5 Touring heeft een bagageruimte die groot genoeg is om twee grote koffers, een kinderwagen en zelfs een paar golftassen mee te nemen. Dus ja, hij is bedoeld voor wie een familie heeft, maar ook houdt van pure adrenaline. Verwacht dat hij begin 2024 beschikbaar is, met een prijskaartje van ongeveer €120.000.

4. Cupra Tavascan

De Cupra Tavascan is de nieuwste toevoeging aan het elektrische SUV-segment en werd in de zomer van 2024 onthuld in Barcelona, de thuisbasis van het merk. Wat is er zo bijzonder aan deze wagen? Hij heeft een interieur geïnspireerd door de wereld van de e-sports, inclusief stoelen die aanvoelen alsof je in een gaming stoel zit, compleet met zijsteun die aanvoelt als een high-score. Hij biedt een actieradius van 540 kilometer, ideaal voor lange ritten zonder vaak te moeten laden. De Tavascan begint rond de €55.000 en gaat begin 2025 in productie.

5. Mini Aceman

De Mini Aceman, gepresenteerd in 2024, is Mini’s antwoord op de groeiende vraag naar compacte elektrische SUV’s. Dit model, met zijn schattige retro-look, zit boordevol moderne snufjes. Wist je dat de Aceman speciaal is ontworpen met een uniek verlichtingsconcept? Bij het openen van de deur wordt je begroet door een welkomstprojectie van een cartoonachtige ‘Aceman’ op de grond. Dit model is ideaal voor jonge stedelingen die milieubewust willen rijden zonder concessies te doen aan stijl of persoonlijkheid. Hij komt eind 2024 op de markt, vanaf ongeveer €35.000.

6. Porsche Macan 4 Electric

De langverwachte Porsche Macan 4 Electric werd dit voorjaar gepresenteerd en belooft alles wat je van een Porsche verwacht: prestaties, stijl, en technologie van topniveau. De Macan EV is voorzien van een vernieuwd ‘Torque Vectoring’-systeem, dat niet alleen de rijprestaties verbetert, maar ook zorgt voor een bijna magisch gevoel in de bochten. En hier is een leuk weetje: de ingenieurs hebben de motor zo gekalibreerd dat het typische "Porsche-geluid" behouden blijft, zelfs bij een volledig elektrische aandrijving. Verwacht een startprijs van €80.000, met productie die start in de tweede helft van 2024.

7. Polestar 4

De Polestar 4 is een verfijnde middenklasse SUV-coupé die in 2024 werd onthuld op de Shanghai Auto Show. Deze auto komt met een speciaal "biometrisch start- en veiligheidssysteem" dat gebruik maakt van gezichtsherkenning om de auto te starten. Zeg dus maar vaarwel tegen de autosleutel! Met een actieradius van ongeveer 600 kilometer en een Scandinavisch minimalistisch design, is hij perfect voor de milieubewuste rijder die waarde hecht aan moderne technologie. De productie start medio 2024 en de prijs wordt geschat rond de €60.000.

8. Audi A5 Avant

De nieuwe Audi A5 Avant, onthuld in september 2024, biedt zowel sportieve prestaties als praktische veelzijdigheid. Wat echt opvalt, is dat dit model is uitgerust met een “sleep assist”-functie die voorkomt dat je in slaap valt achter het stuur door automatisch je favoriete opzwepende playlist te starten als je ogen even dichtvallen. Met een startprijs van ongeveer €55.000 is de A5 Avant gericht op actieve professionals die stijlvol en veilig willen reizen. De productie begint begin 2025.

9. Mercedes EQG

En dan is er de Mercedes EQG – de elektrische versie van de iconische G-Klasse. Onthuld op de IAA Mobility Show, houdt de EQG vast aan zijn klassieke vierkante vorm, maar biedt nu ook een geheim wapen: de "G-Turn". Dit systeem laat de EQG letterlijk om zijn eigen as draaien, net als een tank, om te navigeren in de moeilijkste off-road omstandigheden (of gewoon voor die ene moeilijke parkeersituatie in de stad). Met een startprijs van ongeveer €150.000 is de EQG voor wie houdt van stijl, luxe, en avontuur zonder grenzen. Productie start eind 2024.

Any last words...

Het eerste dat je natuurlijk opvalt is de prijs -huhmm- ik bedoel vernieuwing. Al deze leuke nieuwe modellen zal je binnenkort zien in de showroom van Powercars. Ik veronderstel dat als je geïnteresseerd bent, dat we elkaar wel ontmoeten bij Powercars. Laat iemand anders wel die spiksplinternieuwe waardevermindering incasseren (denken de slimmerikken nu…). En gelijk heb je.