Let op: Grote politiecontrole op 8 en 9 oktober!

08.10.2024

Dames en heren, zet je schrap want op 8 en 9 oktober is het weer zover. Nee, geen Black Friday of WK voetbal, maar een landelijke actie van onze politiehelden! En dit keer richten ze hun blik niet op snelheid, maar op... ons afleidende gedrag achter het stuur. Denk aan stiekem even je telefoon checken of, voor de durfallen onder ons, je make-up bijwerken in de achteruitkijkspiegel. Klinkt bekend? Oeps!

De focus van deze controle ligt voornamelijk op het gebruik van smartphones tijdens het rijden. En terecht, want wist je dat je kans op een ongeluk verdriedubbelt als je achter het stuur belt? En dat 5% van alle fatale ongevallen te wijten is aan telefoonverslaving op de weg? Yikes! 

 

De boetes liegen er ook niet om. Een minimumboete van €174 (exclusief administratiekosten, natuurlijk) ligt op de loer voor de overtreders. Maar het kan nog erger: in sommige regio’s trekken ze zonder pardon je rijbewijs in voor 15 dagen. En ja, dat betekent dus dat je de fiets of bus moet pakken, ook als het regent​(

 

Tijdens de vorige actie in mei werden bijna 2000 bestuurders betrapt met hun telefoon in de hand. Dus wees gewaarschuwd! Of je nu denkt dat je multitasking meester bent of niet, laat die telefoon even met rust. Dat WhatsAppje kan echt wachten, en geloof me, niemand heeft je perfecte eyeliner achter het stuur gezien.

 

Dus, tip van de dag: zorg dat je je focus op de weg houdt, want niemand wil die boete (of erger) riskeren. Plus, wie wil er nou in de gevangenis voor "selfie while driving"? 😅

 

Veilig rijden, folks!